2010. július 7., szerda

Polcok...

A polc, csak úgy, mint a többi bútordarab, elengedhetetlen dolog egy házban. A polc több előnnyel is rendelkezik. A polc olcsó, a polc egyszerűen megvalósítható, és a polc kevés helyet foglal. A legtöbb polc tehát nagyon praktikus dolog. A polc több dolog tárolására is alkalmas. A polc megvalósítható bármely helyiségben. A polc hasznos lehet a fürdőtől elkezdve a háló és a dolgozó szobáig. A jó polcrendszer kialakítása nagyon hasznos lehet. A polcokon kívül remek állvány, és állványok is kaphatóak. A polcon és polcokon bármit tárolhatunk kedvünk szerint. A polc esetében a legtöbbször a polcon iratokat és dísztárgyakat szoktak tárolni. A dolgozószobában kialakított polc hasznosan jöhet, ugyanis ezzel helyet spórolhatunk meg az íróasztalon. Senki se szereti, gondolom azt, amikor az íróasztal tele van zsúfolva a különféle papírokkal és dossziékkal. Ezek kényelmes és rendezett tárolására a polc remek bútordarab. A polc csatlakozhat egy másik bútorhoz is, illetve felszerelhető a polc akár máik bútordarabra is. A legtöbb bútor, pl. a szekrények többsége polcokkal van ellátva, amelyeken a különféle holmikat és tárgyakat tárolhatjuk.

A polc rögzítése a legtöbb esetben csavarokkal, vagy erős ragasztóval történik. A polc rögzítéséhez azonban mindenképpen a csavaros módszer az ajánlottabb. A tiplikkel és egyéb csavarfedő elemekkel a polc rögzítésére szolgáló csavarfejek jól elbújtathatóak. Azt, hogy a polcot hány csavarral kell rögzíteni az attól, függ, hogy alapba mekkora a polc súlya, mekkora a polc mérete, és hogy mit és mennyit szeretnénk tárolni a polcon. Ha a polc több pl. dosszié tárolására szolgál, akkor érdemes erősen rögzíteni. Ha a polc nem bírja a terhelést, akkor lefelé meghajolhat, és ezáltal, a falban rögzített csavarok is sérthetik, rongálhatják a falat. A polc megfelelő rögzítése főként azon falak esetében fontos, amelyek pl gipszkartonból készültek. Ezek gyengébb szerkezetűek, épp en ezért pl, egy 120cm X 25cm-es polc rögzítéséhez ilyenkor ne 2, hanem 4vagy több csavart alkalmazzunk.

A polc mérete, színe és anyaga különféle lehet. A polc terén hatalmas a választék az üzletekben. A legtöbb bútoráruház polcok eladásával foglalkozik. A legtöbb polc alapba az adott bútorral együtt van legyártva. A polc tehát egy bútor elem is lehet egyben. A polc hozzáilleszthető egyéb bútorokhoz is utólag. Ha egy szekrényt polcokkal szeretnénk kibővíteni, akkor ügyeljünk arra, hogy a polc anyaga és a polc színe ne üssön el az eredeti bútordarabétól. A polc anyaga, mint említettem különböző lehet. A polc pl. készülhet fémlemezből, műanyagból és fából. A fából készült polc lehet pl. tölgyfa polc, cédrus polc, fenyőfa polc, préselt fából készült polc, bükkfa polc és a többi. Ha polc megvalósítása mellett döntünk, akkor a polc nem igazán ajánlott, ugyanis ezek élettartama rövidebb, könnyen elrepedhetnek és eldeformálódhatnak a használatuk során. A keményfából és fémből készült polc a legjobb. Ezek közül is a keményfából készült polc az ajánlatosabb. Az ilyen polc ugyanis azok mellett, hogy tartós és erős, rendkívül esztétikus és könnyen tisztítható is. Az interneten is egyre több polcról olvashatunk.

Az internet segítségével a legtöbb polc akár házhoz is rendelhető. A bútorgyártó cégek és azok eladásával foglalkozó ügynökségek a polcok egyéni kialakításával és házhoz szállításával is foglalkoznak. A polc megfelelő paramétereit ilyenkor a neten beállítjuk. Kiválasszuk tehát a polc színét, méretét, és anyagát, majd az interneten található program kikalkulál egy körülbelüli árat. Ezt követően elküldjük a kiválasztott polc paramétereit és a címünket a cég címére az e-mail segítségével majd pár napon belül házhoz érkezik a kívánt polc. A szállítási költséget pluszba bele kell ilyenkor kalkulálnunk. A polc kialakítása egyszerű. Nem kell hozzá szakember. Egy polc pár perc alatt felszerelhető, beszerelhető a kívánt helyre. A polc tehát, esztétikus és praktikus bútor elem, amely remek tárolási lehetőségeket nyújt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése