2010. július 7., szerda

Konyhabútorok...

Egy megfelelő konyhabútor vásárlása előtt nem árt tisztában lennünk a konyhabútor alapfogalmaival. Gondolok itt a konyhabútor anyagára, kinézetére, szerkezetére és így tovább.A legtöbb konyhabútor mindig az épületgépészeti megoldásokhoz hűen van kialakítva. A konyhabútor egyik fő eleme a konyhaszekrény. A konyhabútor ezen eleme egy alsó és egy felső részből áll. Készülhet fából, de a legtöbbször műanyag az az anyag, melyben a legtöbbször megveszik és ez az ár miatt van elsősorban. Mindenki számára az világos, hogy egy fából készült konyhabútorért többet kérnek el az üzletek, mint egy műanyagból készült konyhabútor elemért.

Ez utóbbi nem rosszabb semmivel sem, csak maga a komfortérzetét szorítja hátrébb a konyhának. Egyébként lehet nagyon szép famintájú műanyag konyhabútort is kapni egész alacsony áron. A konyhabútor szekrény, lehet 2 vagy 3 ajtós, de a sarok részben a harmonika ajtós megoldás a legkedveltebb és leggyakoribb. Érdemes egy konyhabútor vásárlása előtt tervezni, hogy hol és hogyan tudjuk majd beépíteni a már meglévő konyhabútorok közé. A legtöbben azonban már kész konyhabútor szettet vesznek, mert nem kell vesződni így azzal, hogy melyik is fog passzolni színben és méretben a már meglévőkhöz.

A konyhabútor fiókjaival kapcsolatban érdemes mély fiókos bútorokat venni, mert logikus, hogy több evőeszköz és más egyéb dolog tárolására alkalmas. A legtöbb konyhabútor a házba házhoz szállítással történik, és ezután lehet összerakni akár egy legót. Egy konyhabútor összeszerelésének a művelete nem egy ördöngős dolog, de ha még se menne, akkor érdemesebb egy asztalosra bízni ezt a dolgot. A konyhabútor másik fontos eleme a munkalap, amelyen a főzés, aprítás és a többi zajlik. Ezt célszerű mindenképpen valami erős anyagból választani attól függően, hogy mekkora és milyen hatásnak lesz majd kitéve a munkalap. Gondoljunk csak bele, hogy senkinek sem hiányozna, ha a konyhabútor munkalapja berepedne egy-egy kloffolás után.

Nagy figyelmet érdemes szentelni a fiókok és konyhabútor szekrények fogantyújának a megválasztására. Itt a legjobb választás, valami könnyű fém, például alumínium. A konyhabútor a sarokszekrény megvalósításával gondoskodik a sarkok férőhelyének a maximális kihasználásával. Egy konyhabútor annál jobb minél jobban kihasználja a teret, ezért is fontos, mint azt ahogyan már említettem is a konyhabútor elrendezésének a megtervezése egy vásárlás előtt. Egy konyhabútor tulajdonságai közül fontos az is, hogy könnyen tisztítható legyen.

Szerintem érdemes mindig olyan konyhabútort vásárolni ami közé belehet építeni a sütőt, páraelszívót és mosogatógépet, hiszen ezzel is csak a helyen spórolunk majd a konyhánkban. A konyhabútor cégek mindig a legmodernebb és egyben a legjobb formatervezésen dolgoznak, hogy a maximális minőséget nyújtsák nekünk vásárlóknak. Végül ne feledjük, ha egy konyhabútor vásárlás előtt állunk akkor első mindig a tervezés és az alapos körülnézés legyen a kulcs, melynek a legegyszerűbb helye az internet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése