2010. július 7., szerda

Kerti bútorok - kerti kiegészítők...

A kerti bútor manapság egyre népszerűbb a családi házak körében. A kerti bútor komfortosabbá és otthonosabbá varázsolja kertünket és olyan érzésünk támad, mint ha egyszerre lennénk a lakásban és a természeten is. A kerti bútor körében a teak bútorok a legnépszerűbbek mostanában. A kerti bútor a következő lehet az udvarunkban: Kerti pad és szék, összecsukható székek, pihenő székek, összecsukható székek, kerti fotel, kiegészítő kerti bútor vagy akár egy kerti nyugágy vagy fekvőhely.

A kerti bútor jól jön pihenésnél, egy kerti partinál és egy grillezésnél is. A kerti bútor fő célja gyakorlatilag a kényelem és a vendég fogadtatás kielégítése. A legtöbb kertben hintaszékeket láthatunk, amelyek a kerti bútor leggyakrabban keresett darabjai. A kerti bútort lehet nagyválasztékban találni üzletekben, de a Bricostore az egyik legjobb bevásárló üzlet szerintem a kerti bútor szempontjából. Itt a kerti bútoroktól egészen a kerti növényekig és térkövekig mindent megtalál az ember és ráadásul egész jó árakon. Érdemes kerti bútor után tavasszal nézni, mert ilyenkor vannak a legnagyobb akciók és leárazások. A kerti bútor készülhet fából, műanyagból és alumíniumból egyaránt, de a fa kerti bútor mutat a legszebben a kertben a legtöbbek szerint. Egy fából készült kerti bútor lehet tölgy, juhar, fenyő, dió, cédrus és még sokféle fafajtából. Igazából mindegyik nagyon szép, csak az áruk tér el kicsit.

Fontos, hogy ha egy kerti bútor után nézünk akkor hosszútávra tervezzük azokat, tehát nem árt, ha kibírnak néhány vihart vagy esőzést esetleg, ha nincs hova elrakni őket. Ilyenkor inkább a fémből, s alumíniumból készült kerti bútor az érdemes a vételre. Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel jobban esik egy meleg nyári napon kint az udvaron ebédelni, vagy grillezni miközben le tudunk ülni egy asztalhoz és néhány pohár sört is meg tudunk inni a családdal vagy haverokkal. Nekünk igen jó kerti bútoraink vannak és igen hangulatossá teszik a kerti bulikat. Ha már a kerti bútor a téma, akkor a pihenni vágyóknak nem árt egy kényelmes hintaágyat vagy kerti ágyat beszerezni. A kerti bútor mellé nem árt sosem a kerti világításra is figyelni. Ki szeretne ugyan is a vak sötétbe ücsörögni éjszaka.

A kerti bútor tehát a kerti világítással teljesedik ki. Én szerintem a kerti fáklyák és a kerti lámpások a leghangulatosabbak és nem is vészes az áruk. Egy kerti bútor mindig odafigyelést igényel, tehát ha lehet akkor mindig vigyázzunk rájuk, hogy akár majd unokáink is bennük ücsöröghessenek, vagy pihenjenek és így tovább. Számos nagy lakásban és villában, ahol nagy az udvar és a kert, külön szakembereket és dekorációkészítőket és kertészeket fogadnak fel egy-egy kerti bútor kialakítására, és annak megfelelő elhelyezésére. Kerti bútort tehát lehet gyártatni is a saját elképzelésünkben és színvilágunkban, mert ez nem probléma. A kerti bútor ilyenkor tipikusan a ház színéhez és a kert jellegéhez fog simulni. Egy biztos a kerti bútor nem csak egy j dolog, de a kerti bútor nélkülözhetetlen része is egy-egy családi összejövetelnek a jó időben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése